Schilderwerk

Wij zijn een moderne onderneming voor het uitvoeren van alle voorkomende schilderwerken. Al 100 jaar is Hermans & Huijgens dé specialist in schilder- en renovatiewerken voor zowel de particuliere als de zakelijke markt. Door deze ervaring zijn wij in staat om op een professionele en adequate wijze werk van hoogstaande en duurzame kwaliteit te leveren. Ons uitgangspunt is dat onze klant tevreden moet zijn. Zo kunt u of uw klant volop genieten van uw geschilderde woning of bedrijfspand.

Buiten schilderwerk
Binnen schilderwerk

Advies en voorbereiding

Hermans & Huijgens adviseert u graag over zaken als ondergronden, herstelwerkzaamheden en kleuradviezen.

Kwalitatief duurzaam schilderwerk staat of valt immers met een goede en nauwkeurige voorbehandeling van de ondergrond.
Vaak worden de gebreken van de te schilderen onderdelen pas duidelijk na het schoonwassen en schuren van de ondergrond.

Onze vakmensen zijn, ook door hun opleiding en lange ervaring, in staat de gebreken te behandelen dat u kunt rekenen op kwalitatief goed schilderwerk.
Als u dit wenst kan er ook een verftechnisch advies worden opgesteld.

Professionele producten en matarialen

Dankzij de juiste producten en professionele materialen kunnen schilderwerkzaamheden en bijkomende werkzaamheden zoals afbranden en gronden, houtrotsanering/ deelvervanging en het vervangen van de draaiende delen (ramen en deuren) altijd kwalitatief hoogwaardig en nauwkeurig worden uitgevoerd. De producten waarmee we werken zijn uitsluitend voor de professionele markt. Wij passen ons aan de voorschriften of voorkeuren van de opdrachtgevers aan.

Onderhoudscontracten

Voor uw woning/ pand of appartementencomplex als privaat persoon of als Vereniging van Eigenaren (VvE) kunt u bij Hermans & Huijgens een onderhoudscontract op maat afsluiten.

Uw opstal of complex wordt door onze vakmensen regelmatig gecontroleerd op verscheidende onderhoudspunten en mogelijke toekomstige gebreken. Samen met u kunnen we meerjaren onderhoudsplanningen voor u verzorgen of desgewenst een onderhoudscontract op maat.

Hierdoor zorgen we ervoor dat uw gebouw in een goede staat blijft en dat de kosten beheersbaar en desgewenst gespreid worden.

Hermans & Huijgens heeft alle disciplines in huis om deze werkzaamheden voor u uit te voeren. Samen werken wij uw wensen uit om vervolgens vakkundig aan de slag te gaan in een zo snel als mogelijk tempo. Bovendien trachten we de overlast tot een minimum te beperken en worden de werkzaamheden op gedisciplineerde, veilige en schone wijze uitgevoerd. Tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden krijgt u 1 vast aanspreekpunt die de schilderwerken van het begin tot het einde begeleid. Hierdoor is het voor ons logisch dat communicatie voor, tijdens en na een opdracht van groot belang is. Openheid en transparantie zijn hieraan onafscheidelijk verbonden.

Wandbekleding

Schilderwerk in combinatie met behang vormen een perfecte combinatie. Kleuren en structuren vullen elkaar aan, waardoor diepte en warmte kan worden gerealiseerd. Het is mogelijk oneindig te variëren met verscheidende soorten behang. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan overschilder baar behang als glasweefsel behang.

Gevelreiniging

Hermans & Huijgens verzorgt naast schilderwerk ook gevelreiniging. Hierdoor komen nieuw geverfde kozijnen en deuren nog mooier uit. Onder gevelreiniging verstaan we het verwijderen van vervuiling van gevels. Dit kan organische vervuiling zijn, zoals groene, witte of zwarte aanslag. Het kan ook gaan om graffiti of gevelverf. Deze typen vervuiling kunnen wij middels de juiste technieken van de gevel verwijderen, waardoor uw pand er weer als nieuw uitziet.

Technische- & Kleuradviezen

Kleur kan sfeer maken in uw huis of bedrijfspand. Onze vakspecialisten denken graag met u mee en bespreken met u uw wensen en mogelijkheden om een passend en vrijblijvend kleuradvies te geven.

Houtrotsanering

De grootste bedreiging van houten onderdelen zoals deuren, raamkozijnen en steunbalken is aantasting door schimmels, bekend onder de naam houtrot. In het vochtige Nederlandse en Belgische klimaat ontstaan gemakkelijk schimmels die het hout aantasten. Daarentegen is niet elke houtsoort even gevoelig voor deze schimmels.