Onze verschillende type schilderwerken voor buiten

Alle voorkomende schilderwerken kunnen worden uitgevoerd door het team van Hermans & Huijgens. Of het nu gaat om één kozijn of om een groot aantal woningen of complex. Ons team met vakspecialisten staan voor u klaar voor zowel schilderwerken binnen als buiten ter renovatie of voor nieuwbouw.

Buiten schilderwerk

Goed onderhouden schilderwerk aan de buitenkant van uw woning, bedrijfspand of appartementencomplex bevordert de duurzaamheid. Onze erkende schilders zijn gediplomeerde vakmensen die kwaliteit nastreven.

Het schilderwerk aan uw kozijnen, serres, voorgevel, achtergevel, deuren of de buitenkant van uw schuur vallen onder het zogeheten buitenschilderwerk.

Hermans & Huijgens heeft alle disciplines in huis om deze werkzaamheden voor u uit te voeren. Samen werken wij uw wensen uit om vervolgens vakkundig aan de slag te gaan in een zo snel als mogelijk tempo.

Bovendien trachten we de overlast tot een minimum te beperken en worden de werkzaamheden op gedisciplineerde, veilige en schone wijze uitgevoerd.

Tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden krijgt u 1 vast aanspreekpunt die de schilderwerken van het begin tot het einde begeleid. Het is voor ons logisch dat communicatie voor, tijdens en na een opdracht van groot belang is. Openheid en transparantie zijn hieraan onafscheidelijk verbonden.

Hoe vaak schilderen van uw woning of bedrijfspand?

Het schilderen van de buitenkant van uw woning of bedrijfspand is gemiddeld één keer in de vijf jaar noodzakelijk. Het schilderwerk aan de zuid- en westkant van uw huis of bedrijfspand zijn daarbij eerder aan onderhoud toe vanwege de zon en regen. Bij het ontstaan van blaasjes of scheurtjes in uw schilderwerk neemt u dan contact op met Hermans & Huijgens. Dit betreffen namelijk signalen voor het ontstaan van beschadigingen aan het schilderwerk.

Professionele producten en materialen

Dankzij de juiste producten en professionele materialen kunnen schilderwerkzaamheden en bijkomende werkzaamheden zoals afbranden en gronden, houtrotsanering/ deelvervanging en het vervangen van de draaiende delen (ramen en deuren) altijd kwalitatief hoogwaardig en nauwkeurig worden uitgevoerd.

De producten waarmee we werken zijn uitsluitend voor de professionele markt. Wij passen ons aan de voorschriften of voorkeuren van de opdrachtgevers aan.

Advies en voorbereiding

Hermans & Huijgens adviseert u graag over zaken als ondergronden, herstelwerkzaamheden en kleuradviezen. Kwalitatief duurzaam schilderwerk staat of valt immers met een goede en nauwkeurige voorbehandeling van de ondergrond. Vaak worden de gebreken van de te schilderen onderdelen pas duidelijk na het schoonwassen en schuren van de ondergrond. Onze vakmensen zijn, ook door hun opleiding en lange ervaring, in staat de gebreken te behandelen dat u kunt rekenen op kwalitatief goed schilderwerk. Als u dit wenst kan er ook een verftechnisch advies worden opgesteld.

BTW-Tarief

Het schilderwerk aan uw woning valt onder het lage BTW-tarief. Daarom betaalt u maar 9% BTW indien uw huis ouder dan twee jaar is. Het lage tarief geldt ook voor bedrijven of woningcorporaties, als het schilderwerk maar wordt uitgevoerd aan een woning waarin particulieren wonen. De onderhoudskosten voor uw woning zijn niet aftrekbaar, tenzij het een monumentaal pand betreft.