104 jaar Hermans & Huijgens

In 2016 bestaat Hermans & Huijgens 104 jaar. Samen 104! Samen met onze medewerkers, klanten en samenwerkende partners. Onze medewerkers en relaties hebben de afgelopen honderd jaar ons bedrijf gemaakt tot wat het nu is. Zo is Hermans & Huijgens uitgegroeid tot een kwalitatief en vertrouwde partner in de schilder-, glas- en bouwbranche. In de afgelopen 104 jaar werd het werk gedaan onder de altijd terugkomende vertrouwde naam ‘Hermans’. Sinds 2016 is hieraan een nieuwe naam toegevoegd ‘Huijgens’. Hiermee veranderde er maar één ding; de naam. Passie, vakmanschap en het bijzonder sociaal gezicht zijn hetzelfde gebleven.

Al 104 jaar werken we aan de verbetering van de leefomgeving. Maar hoe is Hermans & Huijgens eigenlijk ontstaan? Onze boeiende geschiedenis kun je lezen op deze pagina.

De oprichting

Cees Hermans richtte in 1916 aan het Lichttorenhoofd in Etten-Leur een kleine schilders onderneming op genaamd Hermans Schilderwerk & Glashandel. De onderneming had tot doel het helpen van mensen die kampten met achterstallig schilderwerk aan hun huis of bedrijf. Ook werd een kleine glashandel geëxploiteerd. In de loop der jaren nam een zoon van Cees, Theo Hermans, het schilders- en glasbedrijf over. Het pand aan het Lichttorenhoofd werd een schilderwinkeltje, gerund door de vrouw van Theo, Trees Hermans. De schilders- en glasactiviteiten verhuisde naar de Geerkade.

Samenwerking met Hermans Autoschade

In 1946 werd het pand aan de Geerkade, aan de Leurse Haven, te Etten-Leur betrokken. De diensten van de Hermans Groep werden uitgebreid met autoschade herstel. De broers van Theo, Jo Hermans en Rinus Hermans stond aan het roer van dit bedrijf. Men ontdekte dat er in de wintermaanden buiten weinig tot geen schilderactiviteiten waren om uit te voeren. Van het schilderwerk binnen kon men helaas niet leven. In deze tijd werden de BBA bussen nog met ‘de hand geschilderd’. De Hermans Groep zorgde ervoor dat de bussen in de wintermaanden weer van een mooie bruine, gele of rode coating werden voorzien en het uitdeuken van de bussen werd verzocht. De autoschade herstel tak was geboren. In de jaren die volgde hebben nog twee andere broers het bedrijf mee draaiende gehouden.

Familiebedrijf van vader op zoon

Dat de Hermans Groep een bijzonder mooi familiebedrijf is blijkt uit de toetreding en later opvolging van de zoons van de gebroeders Hermans. In 1971 komt de zoon van Jo, Jozef Hermans, in het bedrijf werken. Hij leerde het vak in Carrosserie en machinefabriek Van Oers. Na drie jaar daar werkzaam geweest te zijn vond Jozef het tijd om naar ‘huis’ te gaan. Gevolgd in 1991 door de zoon van Theo, Ad Hermans, die het leveren van kwalitatief werk van zijn vader Theo leerde. Jozef werd verantwoordelijk voor de autoschade tak en Ad voor het schildersbedrijf en de glaszetterij. De vaders gingen langzaam aan afbouwen; de zoons namen het bedrijf over.

Duurzaam ondernemen in 1996

In 1996 werden de eerste tekenen van strengere milieueisen zichtbaar. Vooruitstrevend was de Hermans Groep in deze tijd door alleen gebruik te maken van water gedragen lakken. Aangezien een wettelijke verplichting hiervoor pas in 2005 zou volgen. Daarnaast was men één van de eerste die zich bezighield men strengere normen omtrent afvalinlevering. En werd een grote basisschool volledig geschilderd volgens milieuvriendelijke normen.

80 jaar Geerkade Etten-Leur

In verband met de renovatie van de Geerkade verhuisd de Hermans Groep in 1998 naar de Hagemuntweg in Etten (-Leur). Ad en Jozef verhuisde mee. Tien jaar is men gevestigd op deze locatie.

Terug naar (Etten-) Leur (Noord)

De vertrouwde herinnering naar de Leur blijft aanwezig. Besloten word terug te komen naar de Leur, maar niet het gehele bedrijf gaat mee. Hermans Autoschade wordt overgedragen aan een andere ondernemer en Jozef beëindigd hiermee zijn jarenlange inzet en verbondenheid aan de Hermans Groep. Ad Hermans huisvest zich in 2008 met het bedrijf in een nieuwbouwpand aan de Pottenbakkerstraat in plan Attelaken op de Leur. De vaste medewerkers, welke reeds 10 à 15 jaar werkzaam zijn voor het bedrijf, verhuizen mee. Men richt zich nu hoofdzakelijk op schilderwerken en glashandel. In de afgelopen jaren is het klantenbestand enorm uitgebreid en werkt men voor zowel zakelijke als particuliere klanten, aannemers, zorginstellingen, woningcoöperaties en scholen.

Bundelen van krachten

Terugkijkend op de afgelopen jaren constateert Ad dat de opdrachten in grote en diversiteit steeds verder zijn toegenomen. Mede hierdoor besluit Ad Hermans in 2015 zijn krachten te willen bundelen met Edwin Huijgens, die in de afgelopen 10 jaar zijn kennis en ervaring heeft opgedaan in de bouw- en onderhoudssector. Samenwerken en bundelen van krachten zorgt voor het delen van kennis en ervaring en de nodige synergie op het gebied van bouw- en schilderwerken.

De familielijn wordt doorbroken

Per 1 januari 2016 heeft Hermans Schilderwerken & Glashandel haar bedrijfsactiviteiten overgedragen. De handelsnaam is Hermans & Huijgens geworden. Een nieuwe naam met vertrouwde kwaliteit. Hiermee is de lijn van het familiebedrijf ‘doorbroken’. Ad heeft geen opvolger binnen de familie, maar Edwin wenst juist dit bijzonder mooie familiebedrijf voort te zetten, waarin de gevoelsmatige familieband blijft bestaan. De dienstverlening wordt buitengewoon veelzijdig en omvat, naast schilder- en glaswerkzaamheden, nu ook bouw-, afbouw- en onderhoudswerkzaamheden. Bovendien is Ad nog steeds verbonden aan het bedrijf, zoals ook de medewerkers waarop men in de afgelopen jaren heeft kunnen bouwen.

Trots op 104 jaar ontwikkeling in ons vak

Onze dienstverlening is geen statisch gegeven, we bewegen mee met onze opdrachtgevers en we ontdekken steeds nieuwe raakvlakken. Al 104 jaar werkt Hermans & Huijgens aan de verbetering van onze leefomgeving. Ontzettend trots zijn wij op onze oprichters en familie, onze vakkundige medewerkers die het verschil maken, ‘ons menselijk kapitaal’, en trots op het vertrouwen van onze opdrachtgevers en relaties!

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?

Ons team met vakkundige specialisten staat voor u klaar! Neem vrijblijvend contact met ons op om uw wensen door te spreken.

MAAK EEN AFSPRAAK
VRAAG EEN OFFERTE AAN